Zlato ako dlhodobá investícia

zlato

Je vôbec hodné zvažovať zlato ako investíciu?

Mnohí analytici sa zhodujú v tom, že zlato do investičného portfólia patrí a odporúčajú, aby tvorilo 5-15% celkových investícii. Aj pri investíciách do zlata je potrebné si uvedomiť o akú investíciu sa jedná a do akej miery je vhodná pre Vás. Investícia do zlata znamená ochranu pred infláciou a nízkymi úrokmi. Napriek tomu, že mnohí analytici tvrdia, že zlato je prežitok a jeho cena je nadhodnotená, je to aj v dnešnej dobe bezpečná investícia. 

Prečo zlato áno?

  • Je celosvetovým platidlom viac ako 6000 rokov
  • Predstavuje stabilitu a nezávislosť
  • Je symbolom kvality, uznania, istoty a bohatstva

Zlato je vždy žiadané a to nielen drobnými investormi, ale aj bankami. V skutočnosti význam zlata sa prejaví v krajných situáciách, keď začína zlyhávať finančný systém. Ak ho nakúpite zdá sa, že je iba skladované a nemá praktické využitie, nevynáša úrok, ale udržiava kúpnu silu a majiteľovi dáva pocit istoty a nezávislosť. Kto má zlato, má peniaze. Kedykoľvek ho môžete zameniť za ľubovoľnú menu, alebo využiť ako platidlo. V spoločnosti je rozšírený mýtus, že je iba pre bohatých. A mnoho ľudí si myslí, že nie sú dosť bohatí na to, aby ho vlastnili. Omyl rovnako ako akcie vo fondoch, môžete aj zlato nakupovať v malých čiastkach.

Vždy je potrebné myslieť na to, že je to dlhodobá investícia a doplnenie Vašich investícii. Určite by ste do zlata nemali investovať všetky voľné peniaze, alebo tie ktoré plánujete použiť v priebehu 5 rokov.

Ďalšie tipy na výhodné investície nájdete aj tu.

Pridajte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.